EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Bouillon van rundsvlees

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1In een grote pan leggen we het vlees en dekken af met voldoende water.

2Neem het vuur, toen een kook laat het op matig hoog vuur koken tot ze gaar zijn.

3Voeg fruit toe (schoongemaakt en gepeld) gesneden en doe meer water erbij indien nodig.

4Eerst koken voor een paar minuten om te verzachten (banaan, wortel, jojoto, selderij), dan toevoegen van pompoenpitten en met of zonder schors, aardappelen, taro, cassave en de kruiden (ui, knoflook, prei, selderij), voorheen gebakken in anatto olie.

5Voeg als laatste een handvol geselecteerde kruiden, zout, peper en komijn naar smaak toe.

6Dan vuur lager zetten en bak voor een tijdje tot de soep van goede smaak is en de groenten gaar zijn, maar wees voorzichtig dat ze niet uiteen vallen.

7De soep moet rusten voor een paar minuten voor het serveren.

8Kruid met zout op het einde van het koken.

9Serveer in kommen met veel groenten, vlees en bouillon.

Ingrediënten

1 ½ kg gehakt rundvlees

2 kg van diverse groenten in stukjes: aardappelen, pompoen, cassave, wortelen, maïskolven, banaan Pinton, groen Topocho, yams, taro, selderij gele

5 teentjes knoflook, geperst

2 grote uien fijngesneden

1 grote prei stengel schoon, gesneden

2 stengels gehakte selderij

koriander, peterselie, munt

Annatto olie

zout, peper en komijn naar smaak

00:00