Chaufalan met kip

  ,     

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Breng het water, wortelen, uien, selderij en kruiden aan de kook in een grote pan.

2Voeg de kip toe en bak op matig vuur gedurende ongeveer 1 uur of tot de kip zeer mals en volledig gekookt is.

3Haal de kip uit de bouillon en bewaar de bouillon.

4Te koken, de rijst, verhit de boter, voeg de uien en de rijst toe, roer goed.

5Voeg dan de bouillon, breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat gedurende ongeveer 20 minuten rusten.

6Ondertussen uitbenen van de kip en behouden van het kippenvlees voor later.

7Verhit de eerste 2-3 eetlepels boter of olie op middelhoog vuur in een grote pan op een refrito of basis voor de chaulafan voor te bereiden.

8Voeg de gehakte uien, in blokjes gesneden pancetta, geperste knoflook, 1 eetlepel worcestersaus, 1 eetlepel sojasaus, komijn, koriander, peper poeder, en achiote poeder, koken voor ongeveer 5-8 minuten of totdat de uien zacht zijn.

9Voeg de gekookte rijst, kip, en in blokjes gesneden paprika's toe.

10Roer goed en bak op matig hoog vuur gedurende 5 minuten, af en toe roeren.

11Roer de resterende sojasaus, de resterende worcestersaus, roerei, erwten, wortelen, rozijnen erbij en meng goed.

12Voeg de gehakte kruiden en groene uien erbij.

13Serveer met avocado plakjes, aji of hete saus, en ketchup (of pikante ketchup).

Ingrediënten

Kippenbouillon:

5 pond hele kip, of diverse stukken

10 kopjes water

1 witte ui, in blokjes gesneden

2 wortelen

2 stengels bleekselderij, fijngehakt

5 takjes koriander

Zout naar smaak

Rijst:

1 eetlepel olie

2 eetlepels witte ui, in blokjes gesneden

3 ¼ kopjes kippenbouillon

3 kopjes ongekookte rijst

Zout naar smaak

Chaulafan:

2-3 eetlepels olie of boter + 3 eetlepels boter

1 kopje witte uien in blokjes gesneden

6 tenen knoflook, uitgeperst

4 oz pancetta of spekblokjes

3 eetlepels fijngehakte koriander

2 eetlepels hete peper

1 theelepel gemalen komijn

½ theelepel achiote poeder

2 paprika (1 rode en 1 groene), in blokjes gesneden

1 kopje gekookte erwten

2 gekookte wortelen, in blokjes (1 beker)

½ kopje rozijnen

6 eieren, roerei

7 eetlepels sojasaus

2 eetlepels worcestersaus

3 eetlepels fijngehakte koriander / peterselie

2 bosjes lente-uitjes of groene uien, fijngehakt

garnering - avocado schijfjes, aji of hete saus, ketchup, curtido of zilveruitjes

00:00