Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Gebakken eieren met basilicum saus

      

februari 1, 2015

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 205C.

2Beboter 4 individuele aardewerk schaaltjes of 1 grote.

3Smelt de boter in een middelgrote steelpan op laag vuur.

4Voeg de ui toe en bak tot ze zacht maar niet bruin is, 4 minuten.

5Voeg de maïs en melk toe.

6Breng aan de kook, temper het vuur, en laat onafgedekt af en toe roeren, totdat de maïs gaar is en de meeste van de vloeistof wordt geabsorbeerd, 10 tot 15 minuten. (diepgevroren maïs zal iets langer duren dan verse.)

7Kruidt royaal met zout, zwarte peper en basilicum. (Het gerecht kan worden bereid op voorhand tot op dit punt. Verwarm de maïs mengsel, het toevoegen van een beetje melk, indien nodig, alvorens verder te gaan.)

8Schep het maïs mengsel gelijkmatig in de bereide gerechten.

9Maak een kuiltje in het maïs mengsel in het midden van elk bord voor de eieren.

10Zorgvuldig breken van 1 of 2 eieren in een tijd in een kom.

11Breng op smaak met zout en zwarte peper.

12Bak 7 tot 10 minuten, tot het ei witte melkachtig is en de dooier is verhard, maar nog steeds zacht.

13Dien meteen op.

Ingrediënten

1 eetlepel boter

3 eetlepels gesnipperde ui

4 kopjes vers of bevroren maïskorrels

1-1/2 kop volle melk of half-en-half

zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

1 eetlepel fijngehakte verse basilicum

4 of 8 eieren (1 of 2 per persoon)

2 eetlepels boter

00:00