Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Gefrituurde maniok a la Huancaína

      

februari 9, 2015

Bereidingswijze

1Was en schil de maniok.

2Ze snijden in 2 of 3 stuks, afhankelijk van de grootte en koken in gezouten water.

3Kook tot de manioken zacht zijn.

4Giet het water af en laat afkoelen.

5Snijd de manioken in stukken van 1,5 x 5 cm (½ x 2 cm).

6Verhit de olie in een pan en bak de maniok goudbruin.

7Kruiden.

8Manioken kunnen worden ingevroren klaar om te frituren. Verwijderen uit diepvries en giet direct in hete olie.

9Serveer als voorgerecht met salsa huancaína.

Salsa Huancaína:

1Plaats in de blender gehakte chili mix met melk.

2Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin ui tot ze gaar zijn.

3Voeg de knoflook toe en meng.

4Plaats ui in de blender, samen met de gehakte kaas. Blend.

5Voeg olie toe toe totdat er een romige saus is.

Ingrediënten

1 of 2 manioken

Plantaardige olie (benodigde hoeveelheid)

Zout

Salsa Huancaína:

7 gele chili peper, zonder zaadjes

Olie (benodigde hoeveelheid)

1 kleine ui, gesnipperd

300 g Kaas (ricotta of feta)

2 / 3 kopje melk

1 teentje knoflook, fijngehakt

00:00