Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Gehaktballetjes met puree

      

februari 8, 2015

Bereidingswijze

1Leg het vlees in een kom met brood, eieren en melk hogao.

2Voeg oregano en komijn toe en breng op smaak met zout en peper.

3Meng goed tot het een gladde pasta wordt. Als het te droog is, voeg een beetje melk toe.

4Laat staan voor 30 minuten.

5Neem kleine porties, ongeveer de grootte van een walnoot en vorm gehaktballen.

6Wrijf door een beetje olie en bestrooid met bloem. Zet opzij.

7Vervolgens bereidt de saus:

8Smelt de boter in een pan en bestrooi met maïzena en roeren.

9Meng de melk met water, eigeel, tomatenpuree en zout en peper toe.

10Roer goed en koken, roeren, enkele minuten.

11Voeg de gehaktballetjes toe en kook alles samen voor 20 minuten.

12Serveer met aardappelpuree.

Ingrediënten

250 gram gemalen rundvlees

250 gram gemalen varkensvlees

100 gram geroosterd brood kruimels

1 ei

1 kopje hogao

1 kopje melk

1 theelepel oregano

1 theelepel gemalen komijn

Meel

Olie naar smaak

Zout en peper naar smaak

00:00