Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Kale kip met rijst

  ,     

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Verwarm in een pot met de helft van de olie samen met de bruine suiker totdat het karamel wordt.

2Bak de stukken kip bruin aan beide zijden en zet dit apart.

3In dezelfde pot voegen we de resterende olie toe.

4Als deze warm is voegen we: de ui, paprika, ui, knoflook en tomaten toe.

5Al roerend koken (laag vuur) we verder gedurende 10 minuten.

6Voeg dan de stukken kip toe.

7Vervolgens 1 liter warm water met wat zout, peper en komijn toe, roer, dek af en kook op hoog vuur gedurende 2 uur (laat niet aanbranden).

8Na deze tijd, voeg de rijst, het resterende water, augurken en kappertjes, indien nodig, voeg meer zout toe.

9Dek af en laat sudderen gedurende 30 minuten al roerend 2 of 3 keer, zodat de rijst gelijkmatig kookt.

Ingrediënten

1 kip 2,5 kg schoon en in stukken gesneden

2 kopjes olie

3 eetlepels bruine suiker

1 kleine gehakte groene paprika

10-12 gehakte zoete rode paprika

3 grote uien fijngesneden

4 stengels van groene ui

1 eetlepel gehakte knoflook

3 gepelde rijpe tomaten, fijngehakt

2 1 / 2 liter warm water

2 el zout

4 kopjes rijst

3 eetlepels kappertjes

peper en komijn naar smaak toe

00:00