Locro

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Verhit de olie of boter op middelhoog vuur in een grote pot.

2Voeg de ui en knoflook toe en laat sudderen tot de ui glazig is.

3Roer de aardappels, water of bouillon, melk, zout en peper toe en breng aan de kook.

4Zet het vuur laag en laat sudderen tot de aardappelen uit elkaar vallen, 30-45 minuten.

5Pureer de aardappelen een beetje met de achterkant van een lepel.

6Haal de soep van het vuur en roer er de kaas door.

7Kruiden naar smaak en serveer direct.

Ingrediënten

Olie of boter - 1 / 4 kopje

Ui, gehakt - 1 / 2

Knoflook, fijngehakt - 3 tot 4 teentjes

Aardappelen, geschild en in blokjes gesneden - 1 1 / 2 tot 2 pond

Water - 4 kopjes

Melk - 1 kopje

Zout en peper - naar smaak

Muenster, queso fresco of mozzarella kaas, geraspte - 1 kopje

00:00