Aanwijzingen
1In een pan doen we genoeg water, een beetje zout en ui, breng aan de kook en leg de aardappelen te koken in blokjes.
2Vervolgens uit het water verwijderen met behulp van een schuimspaan en laat ze goed uitlekken.
3Leg het in een kom met ijswater voor koken te stoppen.
4In hetzelfde water doen we de ui, de wortelen in blokjes, laat ze koken tot ze gaar zijn, laat ze goed uitlekken en verwijder de ui.
5In een grote kom of schaal, plaats de geraspte of in blokjes gesneden kip, aardappelen, wortelen, asperges (gehakt), de petit pois en gekookte eieren, kan deze laatste worden geplaatst op het einde om te voorkomen dat ongedaan te maken, of over de salade en kan worden gehakt of gesneden.
6Bereid een saus met knoflook, mosterd, mayonaise, azijn, zout, peper en suiker.
7Proberen om bij te kruiden indien nodig.
8Giet over de salade, meng voorzichtig, plaats in de koelkast.
9Koud serveren.
Ingrediënten
1 ½ tot 2 kg kip, gekookt (gekookt in weinig water met zout naar smaak, gesnipperde ui, bieslook, knoflook peterselie, enz.) om dan te verwijderen uit de bouillon en uit elkaar te trekken
1 kan petit pois (erwten of zoete doperwten)
2 of 3 gehakte hardgekookte eieren, in plakjes