Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Varkensvlees met olijven

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Met een mes verwijderen we het vet van het varken.

2Met het mes maken we vervolgens gaatjes in het vlees om het sap en olijven in te doen.

3Breng op smaak met geperste knoflook, zout, peper en oregano.

4Leg het vlees in een diepe pan in de oven.

5Doe er ananassap en azijn bij.

6Olijven doen we in de gaten om het been.

7Bedek het met folie en laat marineren in de koelkast voor 24 tot 48 uur. Draai het om in de helft van de tijd om beter te absorberen van de sappen.

8Verwarm de oven voor op 175 graden.

9Bak het gebraad gedurende 4 uur afgedekt met folie en tot het vlees gaar is.

10Onthul het varkensvlees en verhoog de temperatuur tot 200 graden nog een uur totdat bruin is, draai dan de helft van de tijd om, en doe af en toe het sap erover.

11Verwijder het gebraad uit de oven en dek af met folie.

12Laat staan voor minstens een uur om de sappen te laten absorberen.

13Hak gesneden diagonaal.

Ingrediënten

Voor 20 personen:

Varkensvlees (been) van varkensvlees of varkensvlees 6 kg

knoflook

zout, peper en oregano naar smaak voor kruiden

4 kopjes ananassap geperst of blik ananassap

¼ dl wijnazijn

½ grote pot van olijven gevuld met rode peper of naar smaak

folie

00:00