Vis met tartaarsaus

      

februari 1, 2015

Aanwijzingen

1Maak de vis schoon en verwijder de botten en huid.

2Snijd ze in 2 tot 3 cm en breng op smaak met zout, peper en sap van 1 citroen.

3Meng de bloem met maïzena en bedek de stukken vis met dit mengsel.

4Ga dan door het losgeklopte ei met een eetlepel water.

5Bak in hete olie tot ze gaar en goudbruin. Drain goed als ze worden verwijderd en geplaatst in een papieren handdoek om overtollig vet te verwijderen.

6Serveer met tartaarsaus en plaats 1 citroen in stukken van 4 naar de kant.

Tartaarsaus:

1Bereid een klassieke goed gekruide mayonaise en voeg vervolgens peterselie, augurken, kappertjes en fijngehakte ui toe.

Ingrediënten

1 Kg vis

2 citroenen

2 eieren

½ kopje bloem

½ kopje maïzena

Olie

Peterselie

Zout

Peper

00:00