Creoolse soep

      

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Kruid het vlees met zout en peper.

2Verhit de olie in een koekenpan.

3Voeg het vlees toe en bak.

4Voeg de ui, knoflook en kook gaar, goudbruin.

5Vervolgens de hele tomaten en paprika's.

6Verder koken tot het grootste deel verdampt van de vloeistof.

7Voeg tomatenpuree toe en meng.

8Roer de bouillon erbij en breng aan de kook een paar minuten.

9Voeg noedels toe en kook gaar.

10Voeg als laatste de melk toe.

11Verwarm voor het opdienen.

12Doe de eieren in het water en breng aan de kook met zout en azijn.

13Serveer de soep in een kom en plaats 1 ei erbij.

14Bestrooi met oregano.

Ingrediënten

500 g biefstuk, fijngehakt

Plantaardige olie

1 ½ middelgrote ui, fijngesneden of geraspte

4 teentjes knoflook, gehakt

5 tomaten, ontveld, ontpit, geraspte

1 ½ eetlepel tomatenpuree

2 hele paprika's

2 kwart runderbouillon donker

80 g engelenhaar

½ kopje koffiemelk

4 tot 6 eieren (1 per persoon)

2 eetlepels witte wijnazijn

Zout

Peper

Gedroogde oregano

00:00