EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Draden rundsvlees met saus

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Reinig het vlees van overtollig vet, snijd ze in stukken en doe in voldoende water voor het koken.

2Als het zacht is, verwijderen uit het water en plaats deze op een tafel of dienblad.

3We gaan het vlees uit elkaar rekken en pletten met een houten hamer of steen en het scheiden van het in fijne draden met de hulp van de handen.

4Daarnaast bereiden we een saus met annatto olie, ui en knoflook.

5Dit koken we tot het transparant wordt.

6Voeg de paprika en ten slotte de tomaten toe.

7Deze saus doen we in het water samen met de geraspte rundvlees, en breng op smaak met zout, peper en komijn.

8Zet het vlees op laag vuur, koken tot de stoofpot mals is.

9Laat het een beetje drogen.

Ingrediënten

1 kg varkensvlees

1 ui, geraspt of gehakt

6 pruimtomaten (bij voorkeur geschild en ontpit), fijngehakt

1 paprika rijpe in reepjes of gehakte

2 tot 3 pepers, ontpit en gehakt

2 teentjes knoflook, gehakt

3 eetlepels olie annatto (of gewone olie)

Zout, peper en komijn naar smaak

Optioneel: een lepel tomatenpuree (het zal meer textuur geven aan de stoofpot)

00:00