EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Gebakken rundsvlees met aardappelen

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Reinig het vlees en verwijder de huid en overtollig vet. Moet worden in kleine stukjes gesneden, marineer dit met oregano en komijn.

2In een grote pan verhit de olie, bak het vlees tot ze lichtbruin zijn, te verwijderen en apart te zetten in een kom.

3In dezelfde pot bak de uien en de knoflook een paar minuten.

4Voeg de paprika en tomaten, tomatenpuree, zout en peper toe.

5Dit gerecht wordt gekookt voor ongeveer 5 minuten en voeg het vlees en bouillon toe.

6Roer dit goed door en dek af, lager vuur en laat sudderen tot het vlees gaar is (als het nodig is, voeg een beetje water toe).

7Voeg de aardappels toe, roer een beetje, dek terug af en kook aardappelen gaar.

8Het vlees wordt gekookt met of zonder aardappelen, vergezeld van witte rijst, bakbananen en een salade.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

1 / 2 kilo rundvlees om te stoven

2 teentjes knoflook, gehakt

1 / 2 grote ui, geraspt of gehakt

2 tomaten (bij voorkeur geschild en ontpit)

1 / 2 groene paprika en / of rood, in reepjes of blokjes

1 tot 2 eetlepels tomatenpuree

Zout, peper, oregano en komijn naar smaak

2 eetlepels olie

Optioneel: 1 / 2 kopje runderbouillon (het zal meer smaak geven) of 1 / 2 kopje water

1 / 2 kilo aardappelen, geschild en gehakt

00:00