Sardines op verschillende wijze

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

Kuisen van sardines

1Was de vis goed.

2Knip het hoofd schuin af.

3Goed wassen. Als je wast, verwijdert u de rest van het membraan.

4Ga voorzichtig snijden met een mes van boven tot beneden, zodat de sardine in de lengte gesneden is.

5Snij stuk staart af.

6Dus blijven twee aparte filets over.

7Peel voorzichtig de wervelkolom van de filet zonder veel graten te verliezen in het vlees.

8Was deze vervolgens nog eens goed zodat de sardines volledig proper zijn.

Gepaneerde wijze

1Marineer de sardines met knoflook, uien, zout, peper, citroen of azijn. laat ze in de marinade voor een dag.

2Paneer ze vervolgens met losgeklopte eieren en paneermeel.

3Bak ze in het hete vet.

In de oven

1Maak de sardines klaar: marineren en paneren.

2Leg ze in een goed ingevette pan.

3Voeg elke minuut 1/2 koffielepels boter/olie toe.

4Bak ongeveer 25 minuten goudbruin.

5

In een stoofschotel

1Marineer het naar uw wens.

2Koken in de pan met aardappelen, uien, paprika, etc met 2 of 3 eetlepels droge witte wijn.

3Vergeet niet dat de vis weinig tijd vereist om te koken, laat het niet aanbranden.

Ingrediënten

500 gram sardines

paneermeel

4 eieren

op smaakbrengers (citroen, knoflook, ui, nootmuskaat, etc)

Olie voor frituren

00:00