Venezolaanse zwarte bonensoep

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Controleer en reinig de bonen van vuil of stenen.

2Laat een nacht tevoren weken.

3Afspoelen en goed laten uitlekken.

4Zet genoeg water in een pot, breng aan de kook en voeg de bonen toe.

5Zet het vuur lager en laat afgedekt koken voor ongeveer 45 minuten.

6Indien nodig voeg meer water toe.

7Verhit de olie in een koekepan en bak de ui, knoflook, paprika of chili en gehakte varkensvlees.

8Voeg de saus toe aan de soep, samen met zout, peper, komijn en bruine suiker naar smaak.

9Kook de soep op laag vuur en bedekt, tot de bonen zacht en smaakvol.

10Aan het einde van het koken koriander toevoegen en roeren.

Ingrediënten

½ kilogram gedroogde zwarte bonen

Water (ongeveer 5 kopjes)

Gehakte varkensvlees naar smaak (biefstuk, spek, varkensvlees, enz..), Of varken bot

1 middelgrote ui gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

paprikapoeder ½ gehakt, of 3 fijngesneden paprika, zonder zaadjes

Zout, peper en komijn naar smaak

bruine suiker

3 eetlepels gehakte korianderblaadjes

Een beetje olie

00:00