Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Aardappelballetjes met peperroomsaus

      

februari 9, 2015

Bereidingswijze

1Kook de aardappelen in gezouten water.

2Als ze nog warm zijn schil eraf doen en fijn stampen met de stamper.

3Afkoelen en kneden vervolgens.

4Breng op smaak met zout, witte peper, citroensap, rode peper en olie, naar smaak, tot een gladde puree.

5Neem kleine porties van de bereiding en vorm ballen.

6Plet in de palm van je hand en leg in het midden van een stuk kaas met ¼ theelepel gemalen rode peper en gehakte peterselie.

7Sluit de bal en plaats het in een kom.

8Herhaal dit totdat u klaar bent met alle balletjes.

9Serveer ballen met peperroomsaus, Salsa Huancaína of avocado Cream.

Peperroomsaus

1Reinig de paprika's en snijd ze in stukjes.

2Blancheer in kokend water met suiker gedurende 5 minuten. Goed mengen.

3Verhit de olie in een pan en bak de paprika gedurende 5 minuten. Kruiden.

4Leg de paprika's met de olie in een blender tot een gladde puree.

5Terug kruiden.

Ingrediënten

1 Kg gele aardappel

¼ kopje olie

2 limoenen (ongeveer ¼ kopje sap)

Zout

Peper

Gele chili peper, gemalen, naar smaak

200 g verse kaas, fijngehakte

Gehakte peterselie

Peperroomsaus:

½ k verse gele paprika

2 tot 3 eetlepels plantaardige olie

¼ kopje suiker

Zout

Peper

00:00