EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Lam met sinaasappel

      

februari 8, 2015

Bereidingswijze

1Snijdt het vlees in stukken en wrijf in met de sinaasappels.

2Laat dit zo even staan zodat de dressing in het vlees kan trekken.

3Aanbrengen van het zout.

4In een grote pot verhitten we olie.

5Voegen hierbij vers tomatenpulp door een zeef, tomatenpuree, uien, pepers, knoflook, peterselie, bouillon en de helft van de wijn.

6Daarna voegen we de geit erbij.

7Dek de pot af en kook op een laag vuur tot het vlees gaar is.

8Op het laatste moment gieten we de resterende wijn erover.

Ingrediënten

2.75 kg lam of geit

6 bittere sinaasappels

½ kopje plantaardige olie

5 gekookte tomaten en pulp

1 kop ingeblikte tomatenpuree

2 fijngesneden uien

4 teentjes knoflook, gehakt

2 gehakte groene paprika's

2 takjes gehakte laurier

1 kopje bouillon

1 ¼ bekers wijn

zout en peper

00:00