Rijst met champignons

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Kook de rijst.

2Verhit de olie op middelhoog vuur.

3Voeg knoflook en ui toe en bak tot de ui lichtbruin is.

4Voeg de rijst goed en meng.

5Voeg de bouillon, wijn en tijm.

6Kook op hoog vuur tot het kookpunt.

7Verminder het vuur, en wanneer het water is verdampt, dek af en laat sudderen tot de rijst is droog en rul.

8Als de rijst klaar is voeg de helft van de kaas, boter en champignons toe.

9Roer dit goed door en serveer ze op een dienblad.

10Bestrooi met de resterende kaas.

Ingrediënten

2 eetlepels olie

2 teentjes knoflook, geperst

1 kop gesnipperde ui

2 kopjes rijst

3 kopjes kippenbouillon

kop droge witte wijn

1 eetlepel tijm

kopje Parmezaanse kaas

3 eetlepels boter

1 kopje gesneden champignons gebakken in boter

00:00