Aanwijzingen
1Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak de worst goudbruin en gaar.
2Til met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
3Voeg nog 2 eetlepels olie in de pan en bak de aardappelen en uien 2-3 minuten, draai regelmatig.
4Dek goed af en kook op een zacht vuur ongeveer 30 minuten af en toe omdraaien, tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
5In een grote kom, samenvoegen van de eieren, peterselie, kaas, worst en veel kruiden.
6Roer even in de pan met aardappelen en uien.
7Veeg uit de pan met keukenpapier en verhit de resterende 2 el olie.
8Voeg het aardappel mengsel en kook op een zeer laag vuur, totdat het ei begint aan te trekken.
9Verwarm de grill op hoge stand. Laat die ongeveer 5 minuten eronder, de bescherming van de pan handvat met aluminiumfolie en plaats de tortilla onder de grill tot deze een gouden kleur heeft.
10Snijd in partjes en serveer gegarneerd met peterselie.
Ingrediënten
170 gram chorizo of salsichón (Spaans gekruide worst), in dunne plakjes
680 gram vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
2 Spaanse uien, gehalveerd en in dunne plakjes
2 el gehakte verse peterselie, plus extra om te garneren
1 kopje / 113 gram geraspte Manchego kaas of andere harde kaas