Visschotel met mosselen en meerval

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Was de mosselen en doe ze in een pan met een kopje water.

2Dek af en laat op hoog vuur tot ze open.

3Verwijder de mosselen, verwijder de schelpen en zeef de bouillon.

4Behoudt de venusschelpen en zet bouillon apart.

5Vervolgens verhit de boter in een grote koekenpan en bak ui glazig.

6Voeg de vis in de pan.

7Bak gedurende vijf minuten, draai om.

8Voeg de helft van de wijn en bouillon toe en kook drie minuten.

9Ondertussen mengen de mosselen aan de bouillon.

10Tot slot, voeg melk en room gemengd toe aan de kokkels en kruidt de pan met zout en peper.

11Kook alles samen op laag vuur gedurende acht minuten en serveer.

Ingrediënten

1 kilo meerval schoon en snij in vier lendenen

500 gram mosselen

3 eetlepels boter

Gesnipperde ui 1 eenheid

tarwemeel

1 kopje droge witte wijn

250 ml van de vloeibare room

Zout en peper naar smaak

00:00