Aanwijzingen
1Neem een grote kom en zet het alle ingrediënten voor de gehaktbal erin behalve de bloem.
2Breek de eieren erin en meng alles samen tot een vrij homogeen mengsel.
3Kneed met de hand.
4Maak de balletjes (hoe groter: hoe langer de kooktijd), door de bloem doen.
5Moet worden gemaakt een voor een, gebruind, niet koken, in een beetje olijfolie. Doe ze in een schotel en zet opzij.
Voor de saus: hak de ui, paprika, knoflook en champignons en bak in 4 eetlepels olijfolie, bijna gouden.
1Vervolgens de tomaten, tomatenpuree, wijn, laurier toevoegen.
2Daarna de bouillon, zout en kruiden.
3Als het begint te koken, koken voor 4 of 5 minuten en verlaag dan het vuur laag.
4De gehaktballetjes in de saus doen.
5Dek de pan en laat sudderen tot gehaktballetjes volledig gaar zijn.
Ter voorbereiding van de rijst: snipper de ui, knoflook en peterselie en bak in een paar eetlepels olijfolie.
1Wanneer de ui glazig is voeg de rijst toe en bak 2 tot 3 minuten.
2Voeg dan de bouillon, laurier, saffraan en zout toe.
3Zet het vuur lager.
4Dek af en kook op laag vuur tot alle vloeistof is verbruikt.
5Haal van het vuur, laat staan 5 minuten.
6Gehaktballen geserveerd op het bord, gloeiend heet, met veel saus met daarbij rijst en aan andere kant Parmezaanse kaas.
7Kan ook gepaard gaan met aardappelpuree.
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
3 - zuivere varkensworst doorgegeven door de chopper
150 gram vet doorgegeven via de chopper
1 kop gedroogde rozijnen gezaaid
2 eetlepels gehakte knoflook en peterselie
1 - middelgrote gesnipperde ui
2 kopjes broodkruim in melk geweekt, uitgelekt
Voor de saus:
1 kilo tomaten gepeld en fijngehakt
geweekt en fijngesneden gedroogde paddestoelen cup
Voor de rijst:
1 - middelgrote gesnipperde ui
1 theelepel gehakte knoflook met rijst